вторник, 31 мая 2016 г.

Computex 2016: ASUS Project Avalon – модульна материнська плата і корпус

Виставка Computex 2016 - це не лише місце демонстрації нових продуктів, але ще й можливість компаніям презентувати свої прототипи та подивитися на реакцію споживачів - якщо вони не цікаві, то немає сенсу вкладати кошти і час в їх подальший розвиток.
http://ift.tt/1sYW7P7

Computex 2016: Noctua A-series доповниться 200-мм вентилятором

Компанія Noctua на виставці Computex 2016 продемонструвала новий вентилятор лінійки Noctua A-series. Поки це лише прототип 200-мм рішення, який все ближчий до реального продажного зразка. До речі, крильчатка цієї новинки створена зі скловолокна замість звичайного ABS-пластика, завдяки чому вона стала на 26% легшою.
http://ift.tt/25x6aZb

Огляд і тестування ноутбука-трансформера Dell XPS 12 9250

Свіжий гібридний лептоп, який претендує на звання універсального рішення для повсякденних завдань. Чи так все добре, як звучить? Давайте подивимося.
http://ift.tt/1XbiddP

Computex 2016: Стильні та функціональні монітори ASUS Designo Curve MX34VQ і MX27UC

На виставці Computex 2016 компанія ASUS організувала особливий захід - Zenvolution, в рамках якого представила низку цікавих новинок. В даному випадку мова піде про монітори ASUS Designo Curve MX34VQ і ASUS Designo MX27UC. Перший може похвалитися зігнутою 34-дюймовою панеллю з роздільною здатністю 3440 х 1440 і двома вбудованими 8-ватними динаміками Harman Kardon, звучання яких покращується за допомогою технології ASUS SonicMaster. Більш того, в основу елегантної підставки ASUS Designo Curve MX34VQ вбудовано бездротову зарядку з підтримкою стандарту Qi, що дозволяє заряджати сумісні смартфони та планшети.
http://ift.tt/22vngox

Первый настольный десятиядерный процессор Intel Core i7-6950X (Broadwell-E): сравнение с различными моделями для платформ LGA2011 и LGA115x

По рекомендованным ценам хорошо видно, что новая платформа по-прежнему позиционируется как решение «не для всех». Фактически, за цену одного лишь десяти- или даже восьмиядерного процессора можно приобрести мощный игровой компьютер — возможно, что и в паре с неплохим ноутбуком. Причем одним лишь процессором дело не ограничивается: системные платы под LGA2011-3 по объективным причинам стоят дороже, чем для массовых платформ. Но главное — программное обеспечение. Основная проблема даже не в том, что многие приложения в принципе неспособны хорошо «загрузить» работой многоядерный процессор. Скорее, она в том, что если такие нагрузки и встречаются в жизни «сферического пользователя», то тратит он на них не так уж много времени. Но если в ассортименте решаемых задач есть требующие высокой вычислительной мощности и за это есть возможность платить — новые процессоры действительно являются самыми мощными из представленных на рынке, особенно топовый представитель нового семейства, полных аналогов не имеющий вовсе. Причем при решении обычных бытовых задач эти процессоры не только не особо отличаются от массовых по производительности, но и потребляют сравнимое количество энергии, т. е. вполне пригодны для использования в обычном настольном компьютере.
http://ift.tt/1Vs2yoD

Computex 2016: Noctua підготувала AMD Socket AM4 Upgrade Kit

Компанія Noctua по праву є одним з лідерів ринку систем охолодження. Тому не дивно, що на виставці Computex 2016 вона однією з перших представила набір оновлень для платформи AMD Socket AM4. Він містить необхідні елементи кріплення, які доступні в трьох варіантах - для різних фірмових систем охолодження. Завдяки цьому навіть представлені 10 років тому кулери компанії Noctua можна буде встановити на процесори з роз'ємом Socket AM4. Винятком є лише серія Noctua NH-L9i, яка націлена на платформи Intel.
http://ift.tt/1sYo5KB

Computex 2016: OCZ VT180 и TR150 – нові 2,5-дюймові SATA SSD

Компанія Toshiba в 2013 році придбала збанкрутілу OCZ. Протягом наступних років Toshiba планомірно та поволі інтегрувала OCZ у свою структуру, поступово збільшуючи асоціацію між брендами «OCZ» і «Toshiba» для покупців. Тепер, схоже, вона прагне повністю відмовитися від торгової марки OCZ.
http://ift.tt/25w6dVl

Computex 2016: MSI виходить на ринок процесорних систем охолодження

Компанія MSI продовжує успішно розвивати лінійку ігрових комплектуючих MSI Gaming, додаючи до неї все нові й нові пристрої. На стенді в рамках виставки Computex 2016 вона продемонструвала свій перший процесорний кулер, назва якого, як і більшість параметрів, поки не уточнюється.
http://ift.tt/22vf8UX

Computex 2016: be quiet! Silent Loop – серія процесорних СВО

У рамках виставки Computex 2016 компанія Listan GmbH & Co. KG, яка відома під брендом be quiet!, представила першу в своєму модельному ряду серію систем водяного охолодження (СВО) процесорів - be quiet! Silent Loop. До її складу увійшли три моделі, які різняться між собою розміром радіатора: 280 х 140 мм, 240 х 120 мм і 120 х 120 мм.
http://ift.tt/25xLILm

Computex 2016: ASUS Zenbo – домашній робот-помічник за $599

Як відомо, концепція IoT (Internet of Things) передбачає підключення до інтернету величезної кількості звичайних речей. Саме з нею пов'язують появу так званих «розумних» будинків, всі елементи яких будуть виводитися онлайн, що відкриває можливість віддаленого керування. Наприклад, ви можете оперативно перевірити, чи виключені всі електроприлади та працює сигналізація, увімкнути систему опалення за 15-20 хвилин до повернення з роботи тощо.
http://ift.tt/22vf6MP

Интегральный усилитель Pioneer A-50DA класса D со встроенным ЦАП

Очередное поколение D усилителей Pioneer, сохранив плюсы и минусы звучания прошлого поколения, в функциональности только прибавило. Pioneer A-50DA одинаково хорошо подходит как для работы в системе Hi-Fi среднего уровня с широким спектром цифровых и аналоговых источников, так и для работы в составе многоканальной системы.
http://ift.tt/25xFElQ

Broadwell-E: Intel Core i7-6950X, 6900K, 6850K & 6800K Review

Is Broadwell more attractive to enthusiasts without graphics and up to 10 Hyper-Threaded cores? We test against two previous generations, plus Skylake to find out.
http://ift.tt/1soU0Dq

Лучшая оперативная память: текущий анализ рынка

Выбрать лучшую оперативную память непросто - для кого-то лучшей может быть самая доступная оперативная память, для других самая производительная. Мы стараемся учитывать все факторы и публикуем постоянно обновляемый материал, в котором стараемся рекомендовать действительно лучшую оперативную память в любой ценовой категории - от самой дешёвой до топового сегмента.
http://ift.tt/1ETypXs

понедельник, 30 мая 2016 г.

LG 34UC98 34-inch Curved FreeSync Monitor Review

Today we're checking out LG's latest curved gaming monitor: the 34UC98. It's an IPS screen with 3440x1440 pixels, FreeSync, a 75Hz max refresh rate and MaxxAudio-tuned speakers.
http://ift.tt/1X8c2qR

ASUS ZenBook 3 (UX390UA) вдвічі кращий за Apple MacBook

Компанія ASUS - одна з небагатьох, хто весь час намагався нав'язати конкуренцію Apple MacBook. Її новий ультрабук - ASUS ZenBook 3 (UX390UA) - дійсно може на рівних змагатися з продуктом компанії Apple, а в багатьох аспектах - навіть перевершує його.
http://ift.tt/1XITPi2

Система жидкостного охлаждения NZXT Kraken X61: производительный кулер с радиатором на два вентилятора типоразмера 140 мм

С точки зрения снижения температуры процессора кулер NZXT Kraken X61 является очень эффективной системой жидкостного охлаждения. Уровень шума на максимальной скорости вращения вентиляторов относительно высокий, но есть возможность существенно его уменьшить — с незначительным снижением охлаждающей способности. Данный кулер можно смело рекомендовать к использованию в системах с ЦП, имеющими TDP выше 130 Вт, а в случае менее «горячих» процессоров Kraken X61 позволит собрать практически бесшумный компьютер, остающийся таковым в реальных условиях эксплуатации даже при максимальной нагрузке.
http://ift.tt/1Vq0tcR

Computex 2016: GIGABYTE XC700 – ігровий корпус з підтримкою плат формату E-ATX

Відвідувачі виставки Computex 2016 першими змогли оцінити новий ігровий корпус GIGABYTE XC700, який відноситься до лінійки GIGABYTE Xtreme Gaming. Новинка має звичний Full Tower дизайн, але позбавлена 5,25-дюймових відсіків. У неї без проблем помістяться материнські плати формату ATX або E-ATX з максимум 8 слотами розширення. Для блока живлення формату ATX PS/2 передбачене місце внизу конструкції, а біля фронтальної панелі притулилися кошики для накопичувачів.
http://ift.tt/25t6Kag

Computex 2016: Ігрова оперативна пам'ять GeIL EVO FORZA DDR4 з технологією MTCD

Компанія GeIL розширила лінійку ігрової оперативної пам'яті GeIL EVO новою серією - GeIL EVO FORZA DDR4. До її складу увійшли модулі з об'ємом від 4 до 16 ГБ, які будуть представлені в наборах від 8 до 64 ГБ. Новинки працюють на частотах від 2666 до 3866 МГц і підтримують технологію Intel XMP 2.0, тому відмінно підійдуть для актуальних платформ компанії Intel.
http://ift.tt/1smckNE

Computex 2016: Серія смартфонів ASUS ZenFone 3 вражає своїми характеристиками

У рамках виставки Computex 2016 компанія ASUS презентувала відразу три моделі смартфонів: ASUS ZenFone 3 (ZE552KL), ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL) і ASUS ZenFone 3 Ultra (ZU680KL). Дизайн їх корпусів поліпшено за допомогою металевих рамок і захисного скла Corning Gorilla Glass 3 на передній і задній панелях. А для підвищеного захисту внутрішніх даних додано дактилоскопічний сканер на задній кришці.
http://ift.tt/1Wtziik

ARM Cortex-A73 і ARM Mali-G71 – високопродуктивна зв'язка для мобільних пристроїв

У 2015 році флагманським дизайном процесорного ядра для ринку мобільних систем був 20-нм ARM Cortex-A57. З 2016 йому на зміну прийшов 16-нм ARM Cortex-A72, а топові смартфони 2017 року розраховуватимуть на 10-нм рішення ARM Cortex-A73. При його розробці інженери в першу чергу хотіли отримати ядро з оптимальним співвідношенням продуктивності й енергоефективності. Справа в тому, що виробники намагаються зменшити загальну товщину смартфонів, залишаючи менший простір для системи охолодження, але в той же час вимагаючий підвищеного рівня продуктивності.
http://ift.tt/1Z7VYm5

Власники NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition скаржаться на некоректну роботу вентилятора

Наприкінці минулого тижня стартував продаж відеокарт NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition, і перші заможні щасливчики змогли придбати довгоочікувані високопродуктивні адаптери. Однак їх очікувало невелике розчарування - схоже, в алгоритмі функціонування вентилятора є помилка, яка робить його роботу непередбачуваною. Він може миттєво змінювати швидкість обертання з 2000 до 3000 об/хв, незважаючи на рівень навантаження і внутрішню температуру.
http://ift.tt/1WtyUAs

Огляд і тестування материнської плати ASUS ROG MAXIMUS VIII EXTREME/ASSEMBLY

Флагманська модель з якісною елементною базою, відмінним комплектом поставки, розширеною дисковою підсистемою, модулем бездротових інтерфейсів Wi-Fi і Bluetooth, а також поліпшеною аудіопідсистемою та рядом інших цікавих особливостей.
http://ift.tt/1U6F2IJ

Видеоускоритель Nvidia Geforce GTX 1070 с великолепным соотношением цена-возможности

Модель GeForce GTX 1070 стала второй видеокартой на базе первого графического процессора архитектуры Nvidia Pascal — GP104. Новинка поддерживает абсолютно все возможности архитектуры Pascal, описанные нами в базовом обзоре топовой версии, включая мультипроецирование — одновременную отрисовку в нескольких разных проекциях, позволяющую улучшить изображение на многомониторных конфигурациях и повысить производительность в среде виртуальной реальности. Из других интересных технологий можно отметить VRWorks Audio, служащую для точного расчета распространения звуковых волн при помощи GPU.
http://ift.tt/1OWlFQN

Nvidia GeForce GTX 1070 8GB Pascal Performance Review

Nvidia's GeForce GTX 1080 is the company's Pascal-based flagship, but its upcoming GTX 1070 is bound to turn more heads with a $449 price tag and GeForce GTX Titan X-like performance.
http://ift.tt/1Un2YKl

Лучшая материнская плата: текущий анализ рынка

Выбрать лучшую материнскую плату непросто - для кого-то лучшим может быть самая доступная материнская плата, для других самая функциональная. Мы стараемся учитывать все факторы и публикуем постоянно обновляемый материал, в котором стараемся рекомендовать действительно лучшую материнскую плату любой функциональности, под любой процессорный разъём, в любой ценовой категории - от дешёвых, до топового сегмента.
http://ift.tt/1CrY7MQ

воскресенье, 29 мая 2016 г.

Нові відеокарти серій Palit GeForce GTX 1080 GameRock і GeForce GTX 1080 JetStream

Компанія Palit підготувала нову ігрову серію - Palit GameRock, яка дебютувала разом з відеокартами лінійки Palit GeForce GTX 1080. Модель Palit GeForce GTX 1080 GameRock виділяється низкою корисних переваг: надійною елементною базою (твердотільні конденсатори, мікросхеми DrMOS, феритові дроселі), посиленою 8+2-фазною підсистемою живлення, двома мікросхемами BIOS і ефективною конструкцією кулера (мідна основа, кілька мідних теплових трубок, алюмінієвий радіатор, два 100-мм осьових вентилятори TurboFan Blade і пластина жорсткості). До того ж система охолодження може переходити в пасивний режим роботи при низьких навантаженнях (0-dB Tech) і характеризується RGB-підсвічуванням.
http://ift.tt/1sjphYm

Збірник необхідних додатків для Android: браузери та месенджери

Розглядаємо багатий на цікаві програми сегмент браузерів і месенджерів. Вивчаємо їхні функціональні можливості та унікальні особливості для вибору оптимального рішення.
http://ift.tt/1qTD4DI

Стационарный блендер Kitfort KT-1307: «металлический» корпус и стеклянный стакан в бюджетном устройстве

По итогам тестирования у нас сложилось впечатление, что Kitfort KT-1307 — качественный и удобный в использовании прибор. В особенности если обратить внимание на его стоимость и не требовать от устройства справляться с задачами, которые под силу только более мощным профессиональным блендерам. Kitfort KT-1307 прекрасно справился со взбиванием молока, яиц, молочных коктейлей, перемалыванием свежих фруктов и замороженных ягод.
http://ift.tt/27Xq1CZ

Рецензія на гру Total War: WARHAMMER

Легендарна серія комп#039;ютерних стратегій повертається в незвичному для себе антуражі. Давайте дізнаємося, що підготувала для нас студія Creative Assembly.
http://ift.tt/1UlA1OZ

суббота, 28 мая 2016 г.

MSI GT80S Titan SLI Gaming Laptop First Look

MSI sent us its enormous GT80S Titan, an 18.4-inch laptop featuring an Intel Core i7-6920HQ, 32 GB of DDR4 memory and two Nvidia GeForce GTX 980 graphics modules in SLI.
http://ift.tt/1NUlyKQ

Відеокарти серії ZOTAC GeForce GTX 1080 взялися підкорювати ринок

Модельний ряд високопродуктивних відеокарт компанії ZOTAC поповнився трьома новинками: ZOTAC GeForce GTX 1080 Founders Edition, ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP Edition і ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP Extreme. Перша з них це еталонний варіант, який вже добре відомий, тому основну увагу сконцентруємо на двох інших новинках.
http://ift.tt/1TLxWvQ

Шість нових відеокарт серії MSI GeForce GTX 1080

Компанія MSI вирішила вразити покупців не лише якістю, а й кількістю представлених відеокарт серії MSI GeForce GTX 1080. Загалом вона пропонує шість моделей: MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G, MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC, MSI GeForce GTX 1080 AERO 8G, MSI GeForce GTX 1080 AERO 8G OC, MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G і MSI GeForce GTX 1080 SEA HAWK. Кожна з них має цікаве поєднання дизайну, функціональних особливостей та вартості, що дозволить широкому колу безкомпромісних геймерів знайти для себе оптимальне рішення.
http://ift.tt/1TKsmgm

Старт продажів NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition на вітчизняному ринку

Як і повідомлялося, з 27 травня в продаж надійшла високопродуктивна відеокарта NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition. На українському ринку вона буде доступна з орієнтовною вартістю 21 490 грн., а в Росії її ціна становитиме 54 990 руб. Користувачам зі скромнішим бюджетом варто або почекати появи у продажу партнерських версій, які, ймовірно, будуть на $100 дешевшими (для ринку США), або відкласти покупку до 10 червня, адже тоді на ринку стартують продажі моделі NVIDIA GeForce GTX 1070 Founders Edition за ціною 13 690 грн. (для України) і 34 990 руб. (для Росії). Мінімальна вартість партнерських версій NVIDIA GeForce GTX 1070 повинна бути на $70 меншою (для ринку США).
http://ift.tt/1TLxIEZ

Відеокарта GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming для першокласного геймінгу

Підкорювати серця геймерів компанія GIGABYTE вирішила з відеокартою GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming, яку вона забезпечила своїми передовими технологіями. На жаль, прес-реліз і офіційна сторінка даної моделі поки не розкривають частотну формулу новинки, тому сконцентруємося лише на її особливостях.
http://ift.tt/1TKpXT0

Відеокарта ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 із суттєвим заводським розгоном

Власний модифікований варіант відеокарти NVIDIA GeForce GTX 1080 представила компанія ASUS. Модель ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 (ROG STRIX-GTX1080-O8G-GAMING) має все необхідне, щоб претендувати на звання кращого ігрового адаптера в своїй серії.
http://ift.tt/1TLwbyM

Вакуумный упаковщик Rawmid Dream Modern VDM-01 с вертикальным дизайном, экономящим место на кухне

Вакуумный упаковщик Dream Modern VDM-01 показал себя как удобный в обращении и симпатичный прибор, который адекватно выполняет все возложенные на него задачи — будь то вакуумирование пакетов, специальных контейнеров или открытых бутылей с напитками.
http://ift.tt/1WrFR52

Огляд і тестування корпусу CHIEFTEC UNI UE-02B

Строга і компактна модель шириною всього 105 мм із можливістю вертикальної орієнтації, яка дозволить розмістити в собі microATX-плату, довгу низькопрофільну відеокарту та оптичний привід.
http://ift.tt/1TJJEdF

пятница, 27 мая 2016 г.

Представлено смартфон Samsung Galaxy S7 edge Injustice Edition

У рамках партнерської угоди з Warner Bros. Interactive Entertainment і DC Entertainment, компанія Samsung презентувала особливу версію свого флагманського смартфона - Samsung Galaxy S7 edge Injustice Edition. Цей варіант Samsung Galaxy S7 edge з'явиться в продажу на початку червня в деяких регіонах, включаючи Китай, Сінгапур, Південну Корею, Латинську Америку, Росію та деякі інші країни.
http://ift.tt/1qOr3Q6

Перші фото партнерських відеокарт серії NVIDIA GeForce GTX 1080

На календарі 27 травня, а це означає, що в продаж надійшли перші відеокарти серії NVIDIA GeForce GTX 1080, створені на основі 16-нм графічного процесора NVIDIA GP104-400 (NVIDIA Pascal). В першу чергу на ринку з'являться версії NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition, однак в Мережі опубліковано фото і перших партнерських відеокарт. Ймовірно, що сьогодні або в найближчі дні вони будуть представлені офіційно.
http://ift.tt/1NRWnZq

Windows 10 Build 14352 дозволяє використовувати в системі 2 антивіруси

Днями в програму Windows Insiders надійшла нова версія ОС Windows 10 - Windows 10 Build 14352, яка принесла з собою низку цікавих нововведень. По-перше, тепер можна давати голосові команди помічникові Cortana для відтворення музики, але при цьому користувачі повинні бути підписані на сервіс Microsoft Groove Music. Команди звучать таким чином: &laquo;Hey Cortana, play <song name>&raquo; &laquo;Hey Cortana, play <artist>&raquo; &laquo;Hey Cortana, play my <Groove playlist name>&raquo; &laquo;Hey Cortana, pause&raquo;
http://ift.tt/1qOrGco

27-хвилинне відео ігрового процесу Sid Meier’s Civilization VI

21 жовтня 2016 року компанії Firaxis Games і 2K Games представлять нову главу культової покрокової серії стратегії Sid Meier's Civilization. Днями в мережі з'явилося відео з передрелізним геймплеєм Sid Meier's Civilization VI, в якому користувач робить перші 60 ходів. Відео знайомить нас з безліччю цікавих особливостей: ігровими налаштуваннями, графічним інтерфейсом, картою та ресурсами, природними та рукотворними чудесами, варварами, технологіями, робочими / будівельниками, торговими маршрутами та іншими аспектами.
http://ift.tt/1NRWzYz

Оперативна пам'ять G.SKILL Trident Z першою досягла рівня DDR4-5000

Схоже, що ставити нові рекорди - звична справа для оперативної пам'яті компанії G.SKILL. Цього разу мова піде про тактову частоту, а саме про бар'єр у 5 ГГц, який був успішно подоланий модулями серії G.SKILL Trident Z DDR4.
http://ift.tt/1qOrPMP

Топові корпуси серії be quiet! Dark Base 900 з підтримкою великих материнських плат

Модельний ряд корпусів торгової марки be quiet! поповнився двома новинками - be quiet! Dark Base 900 і be quiet! Dark Base Pro 900. Обидві вони створені в форматі Super Midi Tower і дозволяють встановлювати всередину материнські плати форм-фактору E-ATX, XL-ATX, ATX, microATX і Mini-ITX з максимум 8 слотами розширення.
http://ift.tt/1NRWMe8

Tom's 20th Anniversary: A Retrospective With The Editors-in-Chief

As Tom's Hardware celebrates 20 years, we share thoughts from all who served as Editor-in-Chief in the last two decades, including the founder and the man behind the site's name: Dr. Thomas Pabst.
http://ift.tt/1P3oRj0

Материнская плата MSI Z170A Gaming Pro Carbon: моддинговая модель с настраиваемой RGB-подсветкой

Плата MSI Z170A Gaming Pro Carbon имеет вполне типичный набор слотов и портов, а от большинства других плат она отличается тем, что ориентирована на моддинговые ПК: имеет настраиваемую RGB-подсветку.
http://ift.tt/20Jju9t

SSD-накопители Plextor M7V емкостью 256 и 512 ГБ: 4 бюджетных устройства обычного и «карточного» формата на базе TLC-памяти

До сих пор основной проблемой, сдерживающей экспансию твердотельных накопителей во все области «компьютерной жизни», является относительно высокая цена хранения информации. Как следствие, и емкости конечных устройств обычно не так уж велики, причем основным спросом пользуются вовсе не накопители максимального объема. А вот скоростные показатели SSD давно уже превышают требования остального программно-аппаратного окружения, так что в общем и целом не важны. В результате производители продолжают активно работать именно над снижением стоимости устройств. И когда использованы максимально современные микросхемы флэш-памяти, изготовляемые по самым «тонким» нормам, остается только перейти на TLC-флэш. Именно такой подход был применен компанией Plextor при выпуске нового бюджетного семейства SSD-накопителей M7V, представленных «традиционными» устройствами в форм-факторе «ноутбучных» винчестеров и «карточными» M.2 2280.
http://ift.tt/25pg8iF

Огляд і тестування материнської плати ASUS B150I PRO GAMING/WIFI/AURA

Ігрова модель формату Mini-ITX на основі чіпсета Intel B150, яка виділяється оригінальним підсвічуванням, якісною звуковою підсистемою SupremeFX і підтримкою бездротових інтерфейсів 802.11ac Wi-Fi і Bluetooth 4.1.
http://ift.tt/20IT8o0

Обзор видеокарты Nvidia GeForce GTX 1080 Pascal. Часть 3

Тесты энергопотребления с разгоном и без, плюс температурные и акустические тесты, а также общие выводы.
http://ift.tt/1TMrMN9

четверг, 26 мая 2016 г.

How To Build A PC: From Component Selection To Installation

Learn how to choose the right components for your first build, where to buy them, and the installation basics necessary to build a PC.
http://ift.tt/1zLLbD7

Ігрова мишка SteelSeries Rival 700 з OLED-екраном і тактильною віддачею

Компанія SteelSeries в черговий раз довела, що вона знаходиться на вістрі технічного прогресу у сфері ігрової периферії, адже представлена мишка SteelSeries Rival 700 має низку унікальних особливостей. По-перше, задня частина спинки забезпечує тактильну віддачу, параметри якої можна регулювати. В результаті різних ігрових дій можна призначити унікальний варіант вібрації: один сигнал може відповідати за втрату здоров'я, інший - за ману, третій - за прицільне попадання в супротивника тощо.
http://ift.tt/1OZLCEz

Ставай учасником наших груп у соціальних мережах і YouTube-каналу та одержуй призи

Шановні читачі IT-порталу GECID.com, а також глядачі нашого відеоканалу! Нагадуємо вам, що стежити за оновленням сайту можна просто та зручно за допомогою відповідних груп в соціальних мережах, а YouTube-канал дозволяє переглядати відеоогляди комплектуючих, щотижневі відеовипуски новин і безліч інших мультимедійних починань. Підписатися на них можна, перейшовши за наступними посиланнями: YouTube Facebook ВКонтакте Google+
http://ift.tt/1sccOWz

15-дюймовый ноутбук Dell Inspiron 15 7559: классический универсальный производительный ноутбук с 4К-экраном

Несмотря на тот факт, что 15-дюймовый ноутбук Dell Inspiron 15 7559 позиционируется компанией как игровой, как раз на игры он и не ориентирован. Это классический универсальный ноутбук с высоким уровнем производительности. На нем, конечно, можно и играть, но это игровое решение среднего уровня. А вот в качестве ноутбука для работы с ресурсоемкими приложениями он отлично подойдет.
http://ift.tt/20FGhTJ

Серія міні-ПК ECS LIVA поповнилася моделлю з Mini-STX-платою

Компанія ECS вже встигла завоювати чималу популярність у сегменті міні-ПК завдяки серії ECS LIVA. До цього моменту вона пропонувала в основному компактні та вельми доступні за ціною моделі з порівняно низькою продуктивністю, якої однак вистачає для виконання базових повсякденних завдань.
http://ift.tt/1TLiRvn

13,3-дюймовий ASUS C301 Chromebook за ціною від $279

Рішення компанії Google забезпечити в Chrome OS можливість запуску Android-програм з Google Play сприяло підвищенню інтересу користувачів до мобільних комп'ютерів лінійки Chromebook. Тому не дивно, що виробники сміливіше анонсують нові моделі.
http://ift.tt/1Z21IOe

Corsair Lapdog – портативний ігровий центр керування

Багато користувачів використовують великі телевізори в якості моніторів для ігрових ПК. У такому випадку зручніше перебувати на дивані, в декількох метрах від екрану. Але тоді може виникнути проблема зручності користування клавіатурою та мишкою. Для таких випадків розроблено пристрій Corsair Lapdog.
http://ift.tt/1TC2RO5

MSI розробляє портативний ПК для VR

Компанія MSI готує вельми цікавий персональний комп'ютер для VR-розваг. В основі його концепції лежить ідея створення портативної системи, яку можна розташувати на спині у вигляді рюкзака, попередньо підключивши VR-шолом. Такий підхід забезпечить високу мобільність самого користувача для пересування у віртуальному світі.
http://ift.tt/1Z2117G

AMD Zen вдвічі швидший за AMD Orochi

Як відомо, 1 червня на виставці Computex 2016 компанія AMD офіційно представить 7-е покоління APU лінійки AMD Bristol Ridge. Це будуть перші продукти для уніфікованої десктопної платформи Socket AM4. Новинки побудовані на базі 28-нм мікроархітектури AMD Excavator. Судячи з графіку, вони будуть в 1,5 рази швидші в мультипотокових завданнях, ніж моделі лінійки AMD Kaveri, створені на основі 28-нм мікроархітектури AMD Steamroller.
http://ift.tt/1TC2QK7

Тестирование в игре Far Cry Primal на бюджетных платформах ПК: AMD APU A10-7860K против связки Intel Core i3-4160 плюс Nvidia GT 730

Тестирование показало, что данная игра настолько сложна по графике, что бюджетным системам она не по зубам. Лишь платформа на базе AMD A10-7860K дает возможность удовлетворительно поиграть в разрешении 1280×800 при минимальных настройках графики.
http://ift.tt/22pUq94

Огляд і тестування смартфона TP-LINK Neffos C5

Приємний дизайн, продуктивна платформа, 5-дюймовий IPS-екран і непоганий набір функціональних можливостей – чи вистачить цього, щоб увірватися на мобільний ринок і завоювати прихильність сучасного користувача?
http://ift.tt/1OOtdVM

среда, 25 мая 2016 г.

Блок питания Chieftec HPS-400NS: тестируем модель стоимостью 1800 рублей

Большинство продаваемых блоков питания имеют невысокую стоимость, а есть такие продукты, цена которых позволяет приобретать их в условиях не просто минимального, а просто микроскопического бюджета. Что это за продукты и чего от них можно ожидать, мы постараемся сегодня выяснить.
http://ift.tt/1s9AR8u

MSI X99A Godlike Gaming ATX Motherboard Review

MSI's latest X99 motherboard invokes divinity. Does it deserve our worship, or is it a false idol?
http://ift.tt/20AOIQ8

Відеокарта NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti може бути побудована на основі NVIDIA GP102

Цікава інформація з'явилася стосовно флагманської моделі NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti, яка поки перебуває в розробці. Справа в тому, що NVIDIA очікує хід компанії AMD, щоб скорегувати свою пропозицію та вивести нові відеокарти. Поки ж на ринку будуть панувати моделі NVIDIA GeForce GTX 1080 NVIDIA і GeForce GTX 1070.
http://ift.tt/1WieqdT

Підсумки вікторини від Fractal Design – шукаємо власника для високоякісного компактного корпусу

Шановні читачі IT-порталу www.GECID.com! З 10.05.2016 по 24.05.2016 компанія Fractal Design надала можливість всім бажаючим взяти участь у розіграші цінного та корисного призу, і багато з вас зважилися на даний крок. Серед тих, хто правильно відповів на поставлені запитання, за допомогою сервісу random.org ми вже визначили його майбутнього власника.
http://ift.tt/1NMev6N

Компактна портативна колонка UE ROLL 2 від Logitech

Компанія Logitech за допомогою свого бренду Ultimate Ears представила портативну колонку UE ROLL 2. Новинка є оновленим і поліпшеним варіантом моделі UE ROLL. Зберігаючи компактні розміри та яскравий дизайн, UE ROLL 2 може запропонувати на 15% потужніше звучання, а також збільшений радіус дії бездротового інтерфейсу, що сягає 30 метрів.
http://ift.tt/25gzSS5

NVIDIA GeForce GTX 1070 швидша за NVIDIA GeForce GTX TITAN X

NVIDIA демонструє іншим IT-компаніям наочний приклад того, яким має бути нове покоління продуктів, і на скільки повинен відрізнятися рівень його продуктивності. Зокрема, фахівцям одного авторитетного веб-сайту вдалося роздобути у своє розпорядження відеокарту NVIDIA GeForce GTX 1070 Founders Edition, яку вони протестували в трьох режимах бенчмарку 3DMark FireStrike (&laquo;Performance 1080p&raquo;, &laquo;Extreme 1440p&raquo; і &laquo;Ultra 2160p&raquo;), а потім порівняли отримані результати з конкурентними аналогами. В результаті NVIDIA GeForce GTX TITAN X ($999) відстала від NVIDIA GeForce GTX 1070 ($449) в середньому на 3%, а NVIDIA GeForce GTX 980 Ti ($649) і AMD Radeon R9 Fury X ($649) - на 5%. Цікаво те, що чим вища роздільність екрана, тим впевненіше себе почуває NVIDIA GeForce GTX 1070. Наприклад, відрив від NVIDIA GeForce GTX 970 ($329) у режимі &laquo;Performance 1080p&raquo; склав 36%, а в &laquo;Ultra 2160p&raquo; - вже 50%.
http://ift.tt/1NMeFLv

CRYORIG OLA і CRYORIG TAKU – перші проекти корпусів у лінійці амбітного виробника

В першу чергу компанія CRYORIG знайома користувачам завдяки широкій лінійці процесорних систем охолодження та вентиляторів. Тепер стало відомо про підготовку перших двох корпусів - CRYORIG OLA і CRYORIG TAKU, які вперше будуть показані в рамках Computex 2016. Поки вони ще знаходяться на стадії проектування, тому відомі лише їх орієнтовні характеристики.
http://ift.tt/20A09aI

FSP Dagger – серія блоків живлення формату SFX з потужністю до 600 Вт

Форм-фактор SFX стає все популярнішим серед виробників джерел живлення. Причому мова йде не про традиційні малопотужні варіанти, а про десктопні версії великої потужності, здатні підтримувати продуктивну ігрову конфігурацію з однією або двома Hi-End відеокартами.
http://ift.tt/1Xw4SuP

Оперативна пам'ять Corsair Dominator Platinum ROG Edition для ігрових систем

Компанія Corsair випустила спеціальний набір оперативної пам'яті - Corsair Dominator Platinum ROG Edition, який націлений на використання в парі з материнськими платами лінійки ASUS Republic of Gamers (ROG). Новинка створена із застосуванням чорно-червоної кольорової схеми на основі спеціально відібраних мікросхем пам'яті. Для додаткового підвищення стабільності й надійності роботи компанія Corsair використала 10-шарову друковану плату й запатентовану технологію DHX.
http://ift.tt/20zZmXn

Надбюджетний накопичувач Kingston SSDNow UV400 з хорошими швидкісними показниками

Все більша кількість користувачів прагне поміняти повільний HDD на швидкий SSD-накопичувач. У свою чергу компанії-виробники роблять все можливе для здешевлення вартості своєї продукції, щоб вона стала доступною для широких мас споживачів. Kingston SSDNow UV400 Компанія Kingston не стала винятком, анонсувавши надбюджетну модель Kingston SSDNow UV400. Вона створена в традиційному 2,5-дюймовому корпусі з висотою 7 мм, тому відмінно підійде для ноутбуків або десктопних ПК. Всередині розташоване зв'язування TLC-мікросхем пам'яті з загальним об'ємом від 120 до 960 ГБ і чотириканального контролера Marvell 88SS1074. Незважаючи на своє цінове позиціонування, Kingston SSDNow UV400 має досить високий рівень продуктивності: максимальна послідовна швидкість читання та запису даних, що стискаються, становить 550 і 500 МБ/с відповідно. Ресурс роботи новинки становить від 50 до 400 ТБ (в залежності від обсягу), чого буде достатньо на кілька років для звичайного домашнього використання.
http://ift.tt/1Xw4KeO

Процессоры Intel Core i5-4590T, i5-6600T, i7-4785T, i7-6700T и Xeon E3-1265L v4: энергоэффективные четырехъядерные модели

Смещение интереса покупателей с традиционных модульных десктопов в сторону более компактных решений привело к тому, что производители процессоров начали оптимизировать свои устройства в первую очередь под нужды этого рынка. Энергопотребление сейчас снижается вообще во всех классах, что радикально отличает последнее десятилетие от предыдущих периодов. В итоге производительность топовых процессоров теперь растет медленнее, зато в низкопотребляющих семействах все замечательно: в них попадают все менее ограниченные устройства.
http://ift.tt/1XTSfKC

Огляд і тестування ігрової гарнітури Tt eSPORTS CRONOS AD

Недорога модель для широкого кола завдань від іменитого виробника. Знайомимося з її дизайном і оцінюємо комфорт при користуванні.
http://ift.tt/22owKlp

Смартфон Lenovo X3 Lite Pro надійшов у продаж

Компанія Lenovo продовжує розвивати серію смартфонів Lenovo X3. Ми вже писали про модель Lenovo X3 Lite, а тепер прийшла черга оновленої та покращеної версії - Lenovo X3 Lite Pro.
http://ift.tt/1NLx8I4

Обзор видеокарты Nvidia GeForce GTX 1080 Pascal. Часть 2

Тесты в популярных играх и профессиональных приложениях для рабочих станций.
http://ift.tt/1YXLrtQ

вторник, 24 мая 2016 г.

OCZ RD400 NVMe SSD Review

Toshiba's OCZ division steals the NVMe spotlight with a very high performance M.2 SSD that aims to take the throne from Intel and Samsung. The new drive is a fire breather when pushed to the limits.
http://ift.tt/1s739jV

Оновлення 9.15 для World of Tanks пропонує допрацьовану фізику та звук

Компанія Wargaming представила оновлення 9.15 для свого популярного MMO-проекту World of Tanks. При його створенні в першу чергу враховувалися побажання та коментарі самих гравців щодо поліпшення низкиважливих аспектів. Для цього розробники досліджували коментарі користувачів на форумах і в соціальних мережах, спілкувалися з лідерами кланів і акумулювали думки авторитетних гравців.
http://ift.tt/1YVd86n

Bluetooth-колонки Microlab D21 и D22: две яркие портативные модели с защитой от внешних воздействий

Смартфоны сегодня являются, пожалуй, наиболее популярными плеерами для музыки. И если речь идет об индивидуальном прослушивании, то в большинстве случаев будет достаточно наушников, а вот для компании не обойтись без внешних колонок. На рынке сегодня представлено множество моделей такого оборудования, отличающихся дизайном, максимальной громкостью и автономностью. Продукты компании Microlab этого сегмента уже пару раз тестировались в нашей лаборатории, а сегодня мы познакомимся еще с двумя моделями, интересными своим «защищенным» исполнением и яркими цветами.
http://ift.tt/1WPCyoG

Android N додасть мультиекранний режим роботи навіть для одного додатку

Однією з найцікавіших і актуальних можливостей операційної системи Android N стане підтримка мультиекранного режиму роботи, що дозволяє комфортніше взаємодіяти з декількома додатками. Звичайно, деякі виробники смартфонів вже реалізували таку опцію в своїх продуктах на рівні програмної надбудови, а тепер вона буде доступна всім за замовчуванням.
http://ift.tt/1YUHHJq

Планшети ASUS ZenPad 8.0 (Z380M) й ASUS ZenPad 10 (Z300M) з ОС Android 6.0

Незабаром на ринку дебютує пара нових планшетів компанії ASUS. Йдеться про 8-дюймовий ASUS ZenPad 8.0 (Z380M) і 10,1-дюймовий ASUS ZenPad 10 (Z300M), який за допомогою клавіатурної док-станції ASUS Mobile Dock може трансформуватися в компактний ноутбук. Раніше ASUS активно використовувала в своїх моделях процесори Intel Atom, проте ці дві новинки оснащені 64-бітними 4-ядерними MediaTek MT8163 з інтегрованою графікою ARM Mali-T720. У моделі ASUS ZenPad 8.0 (Z380M) об&rsquo;єм оперативної пам'яті становить 1 або 2 ГБ, а ємність накопичувача - 8 або 16 ГБ. У свою чергу ASUS ZenPad 10 (Z300M) характеризується 2 ГБ оперативної і 16 або 32 ГБ постійної пам'яті.
http://ift.tt/1XQ8wjv

Опубліковано знімок кристала процесора AMD Zen Summit Ridge

Повідомляється, що в рамках зустрічі з вагомими власниками акцій, 12 травня компанія AMD показала перше фото кристалів нових 14-нм процесорів лінійки AMD Summit Ridge, побудованих на очікуваній мікроархітектурі AMD Zen. Завдяки старанням сайту SemiAccurate тепер цей знімок можуть споглядати й звичайні користувачі.
http://ift.tt/1YUI9au

Драйвер NVIDIA GeForce 368.22 WHQL Game Ready для оптимальної гри в Overwatch

Вихід очікуваної багатьма гри Overwatch підштовхнув компанію NVIDIA до релізу чергового драйвера версії Game Ready. Однак NVIDIA GeForce 368.22 WHQL Game Ready приніс з собою не лише оптимальний рівень продуктивності в цій грі. Також його рекомендується встановити всім любителям MMO-проектів World of Tanks і War Thunder, які використовують сумісні відеокарти компанії NVIDIA. Інших змін у цьому драйвері немає.
http://ift.tt/1XQ8U1z

Драйвер AMD Radeon Software Crimson Edition 16.5.3 Hotfix додав підтримку API Vulkan для Dota 2

Компанія AMD поступово переймає успішну стратегію NVIDIA щодо випуску нових версій драйверів. Якщо раніше AMD в основному покладалася на масштабні оновлення, які виходили кілька разів на рік, то тепер все частіше можна побачити Hotfix-версії, які приносять з собою невеликі порції поліпшень, націлених в основному на оптимізацію конкретної гри.
http://ift.tt/1YUHHsU

Смартфон BQ Aquaris X5 Cyanogen Edition: первый смартфон на Cyanogen OS в российской рознице

В российской рознице появился новый смартфон испанской компании BQ — Aquaris X5. Модель интересна сочетанием не самой высокой цены и европейского происхождения, но главное, что привлекло нас — возможность приобрести смартфон с Cyanogen OS. С этой операционной системой, которая представляет собой надстройку над Android, мы неплохо знакомы и неоднократно встречали китайские устройства с ней на борту. Но впервые смартфон на Cyanogen OS можно купить в официальной «белой» рознице, во всем известных торговых сетях.
http://ift.tt/1UaJmJr

Огляд і тестування відеокарти ASUS Radeon R7 360 (R7360-OC-2GD5-V2)

Бюджетний відеоприскорювач на основі на графічного процесора AMD Tobago PRO, обладнаний ефективною двослотовою системою охолодження. Вивчаємо його комплектацію та порівнюємо з конкурентами.
http://ift.tt/1qGbLwy

Лучшие гаджеты для пикника

Подборка полезных и оригинальных гаджетов, которые сделают отдых на природе более интересным и комфортным.
http://ift.tt/1syvtvw

Обновленное тестирование производительности видеокарт AMD Radeon в игре Doom на примере решений компании Sapphire

В своем первом исследовании производительности, вышедшем через пару дней после выхода игры, мы обнаружили ошибку в драйвере Crimson Edition 16.5.2, не позволяющую некоторым из видеокарт AMD показать свои реальные возможности. Мы перетестировали видеокарты Radeon на исправленном драйвере версии 16.5.2.1, и две из них показали заметный прирост производительности, позволивший обеспечить комфортную производительность при высоких настройках.
http://ift.tt/1XOK5D5

понедельник, 23 мая 2016 г.

Нові материнські плати серії GIGABYTE X99 використовують LED-підсвічування

Вихід процесорів серії Intel Broadwell-E підштовхує виробників материнських плат освіжити свої модельні лінійки продуктами з актуальними функціональними можливостями, хоча на ринку вже є досить велика кількість плат на основі чіпсета Intel X99. Як один з лідерів даного сегменту, компанія GIGABYTE поспішила анонсувати свої новинки.
http://ift.tt/1NHf6qz

Нові міні-ПК GIGABYTE BRIX GB-BSi5A-6300 і GB-BSi5HA-6300 з підтримкою протоколу TPM 2.0

Нещодавно в модельному ряду міні-комп'ютерів GIGABYTE BRIX з'явилися рішення GIGABYTE BRIX GB-BSi7HA-6600 і GIGABYTE BRIX GB-BSi7A-6600, оснащені як високопродуктивним процесором Intel Core i7-6600U, так і технологіями для надійного зберігання даних і поліпшеного адміністрування створеної бездротової мережі. Тепер користувачі матимуть можливість обрати трохи менш потужні альтернативи у вигляді GIGABYTE BRIX GB-BSi5A-6300 і GIGABYTE BRIX GB-BSi5HA-6300.
http://ift.tt/1U98ArL

SilverStone Strider Titanium ST60F-TI PSU Review

SilverStone released its first Titanium PSU series, which is made by Enhance Electronics. The smallest Strider Titanium unit will be under our scope today. Besides high efficiency it also offers compact dimensions and a fully modular cable design.
http://ift.tt/1WcEjvH

ASUS анонсувала новий кулер з LED-підсвічуванням

Компанія ASUS опублікувала в твіттері перше фото свого нового кулера для відеокарт, який напевно буде використовуватися в моделях серії ASUS ROG. Ключова його особливість полягає в наявність LED-підсвічування, яке в даному випадку працює в пульсуючому режимі з періодичною зміною свого кольору. Виглядає все це ефектно та неординарно.
http://ift.tt/1XMVV0v

Оновлений смартфон ASUS ZenFone Max отримав поліпшену апаратну платформу

Перша версія смартфона ASUS ZenFone Max була представлена в серпні минулого року. Ця модель виділяється величезним об&rsquo;ємом акумулятора (5000 мА&middot;год), що дає змогу їй тривалий час підтримувати автономний режим роботи. Однак апаратна платформа не вражає продуктивністю, адже в основі зв'язування знаходяться 4-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 410, 2 ГБ оперативної і 16 ГБ постійної пам'яті.
http://ift.tt/1YRyAt3

Мишка Tt eSPORTS Level 10 M ADVANCED з роздільністю сенсора 16 000 DPI

Компанія Thermaltake продовжує закріплювати свої позиції на ринку комп'ютерної периферії. Черговий доказ цьому - представлений футуристичний ігровий маніпулятор Tt eSPORTS Level 10 M ADVANCED, який є прямим спадкоємцем традицій, закладених у флагманському Tt eSPORTS Level 10 M.
http://ift.tt/1OSv3dx

Огляд і тестування блока живлення Seasonic SSP-750RT

На чому заощаджує компанія Sea Sonic Electronics при виробництві дещо спрощених моделей БЖ? Відповістити на дане запитання допоможе найдоступніше 750-Вт рішення в асортименті виробника, сертифіковане за стандартом 80 PLUS Gold.
http://ift.tt/1sxzal9

Відеокарта NVIDIA Tesla M10 з чотирма GPU на борту

Свою високу активність компанія NVIDIA показує не лише в сегменті графічних адаптерів масового вжитку, а й на ринку серверних рішень. Днями вона представила модель NVIDIA Tesla M10, яка націлена на застосування в системах віртуалізації додатків і ПК. Тобто вона встановлюється в сервер, а користувачі за певну плату отримують доступ до її обчислювальних ресурсів для виконання різних завдань.
http://ift.tt/1XMxaBO

Штатные охладители для процессоров AMD 2016 года: от алюминия до «призрака»

Наше тестирование показало, что кулер AMD Wraith является приукрашенной версией AMD 125W Thermal Solution, по техническим характеристикам эти кулеры равнозначны. Оба кулера достаточно мощные для процессоров с TDP до 125 Вт и даже в условиях реальной эксплуатации способны обеспечить практически бесшумное охлаждение таких процессоров, работающих на максимальной нагрузке. Кулер AMD 95W Thermal Solution, в принципе, подойдет для процессоров с TDP до 95 Вт, но на условно бесшумную работу рассчитывать уже не приходится, поэтому пользователям, жаждущим тишины, рекомендуется присмотреться к сторонним вариантам кулеров. Результаты тестирования простого кулера из прошлого поколения с монолитным алюминиевым радиатором, как и ожидалось, демонстрируют превосходство современных вариантов с тепловыми трубками и позволяют предположить, что и от более современной версии со слегка увеличенным, но тоже монолитным алюминиевым радиатором не стоит ожидать ничего выдающегося.
http://ift.tt/1NGlqhQ

Женский фитнес-браслет Samsung Charm: недорогой, но стильный

На выставке MWC 2016 компания Samsung среди прочих новинок показала фитнес-браслет Charm, но не стала привлекать к нему особого внимания, сосредоточившись на смартфонах и теме VR. Не менее скромно начались и мировые продажи браслета, причем на российский рынок он поступил одновременно с Южной Кореей, Францией и Италией (в остальных странах Samsung Charm будет доступен позже). Мы не упустили шанса в числе первых протестировать новинку.
http://ift.tt/1qDUTqh

Обзор видеокарты Nvidia GeForce GTX 1080 Pascal. Часть 1

Теоретическая часть обзора новой видеокарты: новые частоты, новые технологии, новое "железо". Изменения в SLI и GPU Boost.
http://ift.tt/1qDRNT7

воскресенье, 22 мая 2016 г.

В гостях у Будущего: день открытых дверей в суперкомпьютерном центре СПбПУ

В конце апреля в Научно-исследовательском корпусе Санкт-Петербургского политехнического университета Петра Великого (СПбПУ) прошел День открытых дверей, в рамках которого представителям прессы, экспертам в HPC и представителям научно-образовательных и корпоративных учреждений был представлен суперкомпьютерный центр (СКЦ) "Политехнический".
http://ift.tt/1TomjxH

Шахраї вимагають $250 за фальшиву активацію ОС Windows

Останнім часом реєструється все більше випадків поширення шкідливого ПЗ, яке намагається змусити користувачів знову придбати ліцензійний ключ для своїх операційних систем. Зазвичай цей вірус маскується під оновлення будь-якої програми (часто це або Adobe Flash Player, або ПЗ для оптимізації роботи ПК). Потім він очікує першого перезавантаження комп'ютера, щоб продемонструвати традиційне вікно Windows Update, яке раптово змінюється новим вікном з повідомленням про помилку.
http://ift.tt/25fHUht

Повербанк SilverStone PB06 з функцією стартера для автомобілів

Модельний ряд портативних зарядних пристроїв компанії SilverStone поповнився досить універсальним пристроєм - SilverStone PB06. В першу чергу новинка створена для зарядки мобільних пристроїв. Для цього вона оснащена літій-полімерним акумулятором з ємністю 10&nbsp;000 мА&middot;год и портом USB Type-A, який може працювати в двох режимах: 5 В / 2,1 А або 9 В / 1,5 А.
http://ift.tt/2593eBN

Найцікавіші софт-новинки та події. Випуск 173

Нова версія утиліти GPU-Z, поліпшені можливості програми TeamViewer, дебютна версія месенджера WhatsApp для десктопних платформ, удосконалений мультимедійний програвач CherryPlayer і ще багато цікавого.
http://ift.tt/25fHckw

суббота, 21 мая 2016 г.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga Ultrabook First Look

Lenovo's ThinkPad X1 Yoga delivers X1 Carbon's excellent performance, low weight and slim profile to the ever expanding 2-in-1 ultrabook market, but does the X1 Yoga have what it takes to stretch past the competition?
http://ift.tt/1W8c2Gm

GeIL інтегрувала підсвічування в модулі пам'яті GeIL EVO X HILM RGB LED

Підсвічування модулів оперативної пам'яті вже не рідкість, проте компанія GeIL пішла далі інших виробників, інтегрувавши RGB-ілюмінацію. Для цього вона використала спеціальний дизайн радіатора GeIL EVO X з технологією HILM (Hybrid-Independent-Light-Module) RGB LED. Конструкційно це окрема друкована плата з мікропроцесором і п'ятьма світлодіодами.
http://ift.tt/20iyw5R

Meizu працює над смартфоном з вигнутим екраном

Уже перенасичені користувачі мобільних пристроїв добре відреагували на просування компанією Samsung моделей з вигнутим екраном. Повідомлялося навіть, що у південнокорейського гіганта виникали проблеми з нестачею в певних регіонах смартфонів Samsung Galaxy S7 edge через високий попит на них. Ще одним підтвердженням успіху такого дизайну є його використання іншими виробниками. Наприклад, виконавчий директор (CEO) компанії Meizu поділився фото нового флагмана, в якому використовується саме такий тип екрану.
http://ift.tt/1XGYFN0

Google Chromebook популярніший за Apple Mac, тому Google Play прийде на Chrome OS

Здавалося, що популярності продукції компанії Apple на ринку США ніщо не загрожує, однак компанії Google та її партнерам вдалося створити маленьке диво. Згідно з інформацією IDC, у першому кварталі 2016 роки кількість проданих комп'ютерів Apple Mac становила 1,76 млн., а Google Chrome - майже 2 млн. У результаті Chrome OS на ринку США тепер є другою за популярністю операційною системою в сегменті PC.
http://ift.tt/20iyjQl

ASUS оригінально підігріває інтерес до нових ігрових ноутбуків лінійки ASUS ROG

В рамках виставки Computex 2016 компанія ASUS представить оновлену лінійку ігрових ноутбуків ASUS ROG G, які вже зараз вражають своєю продуктивністю. Ні, ASUS не розкрила всі подробиці їх технічної специфікації, хоча можна з високою часткою впевненості припустити, що в якості процесорів будуть використовуватися мобільні моделі лінійки Intel Skylake, в пару до яких додали DDR4-пам'ять і твердотільні накопичувачі.
http://ift.tt/1TMHRi1

Электрический чайник Caso VakO² с термоизолированным корпусом

Корпус-термос действительно работает, это наглядно демонстрируют результаты наших тестов. Таким образом, не являясь термопотом, Caso VakO² может частично его заменить: даже через 3 часа после кипячения он может обеспечить своего пользователя водой, которую большинство людей воспринимают как достаточно горячую.
http://ift.tt/1TtdQGH

Новий високопродуктивний жорсткий диск Toshiba X300

Компанія Toshiba представила новинку в сімействі високопродуктивних жорстких дисків Toshiba X300 з об'ємом 8 ТБ. Вона обладнана інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с і підтримує технології, що підвищують продуктивність і надійність зберігання інформації. Виходячи з цього, новинка позиціонується як компонент для потужних робочих станцій, моноблоків, ігрових ПК і домашніх медіацентрів.
http://ift.tt/1Tl4hfZ

Огляд і тестування смартфона LG K8 LTE

Сучасне середньобюджетне рішення від іменитого південнокорейського виробника. Потенційний хіт продажів чи черговий малопримітний пристрій? Давайте з#039;ясуємо.
http://ift.tt/1TMld9n

пятница, 20 мая 2016 г.

17-дюймовый ноутбук Lenovo Ideapad Y700-17ISK: игровое решение среднего уровня с длительным временем автономной работы

В качестве мультимедийного решения или замены настольному ПК протестированный ноутбук Lenovo Ideapad Y700-17ISK относится к категории высокопроизводительных решений. А вот как игровой ноутбук — это решение лишь среднего уровня производительности, ограничением выступает видеокарта Nvidia GeForce GTX 960M.
http://ift.tt/1sGggcr

SanDisk Extreme 500 Portable SSD Review

The SanDisk Extreme 500 Portable SSD is a value-focused external flash-based product for those who need rugged high-speed storage while on the go.
http://ift.tt/255D5UG

Microsoft фактично представила Windows 7 Service Pack 2

На тлі активної маркетингової кампанії з просування операційної системи Windows 10, Microsoft вельми несподівано для багатьох випустила так званий &laquo;зручний пакет оновлення&raquo; для Windows 7 SP1. Деякі користувачі вже охрестили його Windows 7 Service Pack 2, хоча офіційно він не є таким.
http://ift.tt/1rYBZeZ

Нові ДБЖ Eaton 9PX для живлення ІТ-обладнання невеликої потужності

Компанія Eaton запустила у виробництво нові моделі ДБЖ серії Eaton 9PX p потужністю 2,2 кВт і 3 кВт, які підходять для забезпечення високої якості захисту живлення фізичних і віртуальних серверів, гіперконвергентних систем, мережевих пристроїв і невеликих систем зберігання даних. Вони доступні в конфігураціях 2U і 3U. Перша забезпечує економію простору при монтажі в глибоку стійку, а друга відмінно підходить для використання в невеликих стійках з обмеженою глибиною або для захисту ІТ-пристроїв зі звичайним баштовим монтажем.
http://ift.tt/20ex0lh

Новий трейлер The Witcher 3: Wild Hunt − Blood and Wine

Ми стрімко наближаємося до 31 травня. Це не просто кінець весни, а ще й дата дебюту останнього доповнення до улюбленої багатьми гри The Witcher 3: Wild Hunt. Так, мова йде про The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine, для якого розробники з компанії CD Projekt RED підготували новий трейлер під назвою &laquo;New Region&raquo;.
http://ift.tt/20ej0Io

Примірник AMD Polaris 10 з частотою 1 266 МГц помічений у бенчмарку SiSoftware Sandra 2015

Компанія NVIDIA вже зробила свій хід, представивши відеокарти серії NVIDIA GeForce GTX 1080 і NVIDIA GeForce GTX 1070, побудовані на основі 16-нм мікроархітектури NVIDIA Pascal. Тепер черга компанії AMD, яка найближчого майбутнього (ймовірно 1 червня) представить свою 14-нм архітектуру AMD Polaris і перші відеокарти, створені на її основі.
http://ift.tt/1U4gWxK

Продуктивний комплект G.SKILL RIPJAWS DDR4-3200 SO-DIMM для компактних і мобільних систем

Спеціально для всіх охочих покращити рівень продуктивності свого неттопа, моноблока або ноутбука, компанія G.SKILL вивела на ринок високошвидкісний набір оперативної пам'яті G.SKILL RIPJAWS DDR4-3200 SO-DIMM. Він доступний у двох варіантах: 16 ГБ (2 х 8 ГБ) і 32 ГБ (2 х 16 ГБ).
http://ift.tt/1Tj69pj

Швидкий накопичувач Crucial MX300 SSD з об'ємом від 275 ГБ до 2 ТБ

Невдовзі на ринку твердотільних накопичувачів з'явиться чергова новинка - Crucial MX300 SSD. Вона створена в традиційному 2,5-дюймовому форматі з товщиною корпусу 7 мм, тому підійде для десктопних або ультракомпактних мобільних комп'ютерів. До того ж у комплекті є 2,5-мм рамка для встановлення SSD у 9,5-мм відсік ноутбука.
http://ift.tt/1U4h2FI

Мультиплатформний процесорний кулер GELID Rev. 4 Tranquillo

Лінійка GELID SILENT поповнилася черговим процесорним кулером - GELID Rev. 4 Tranquillo (CC-TranQ-04-A), який підійде власникам практично всіх актуальних і багатьох застарілих процесорів компаній AMD й Intel. У переліку підтримких платформ відсутній лише Intel Socket LGA2011-v3, а для Socket LGA2011 необхідно придбати додаткові монтажні елементи. З іншими роз'ємами проблем не буде.
http://ift.tt/1Tj6tob

Тестирование в игре World Of Tanks на бюджетных платформах ПК: AMD APU A10-7860K против связки Intel Core i3-4160 плюс Nvidia GT 730

Тестирование показало, что платформа на базе AMD A10-7860K снова серьезно выигрывает у связки Intel Core i3-4160 + Nvidia GT 730. Достаточно комфортно играть в World Of Tanks становится возможно в разрешении 1440×900 в среднем качестве только на платформе AMD A10-7860K.
http://ift.tt/1TiQu9y

Огляд і тестування відеокарти ASUS Echelon GeForce GTX 950 (ECHELON-GTX950-O2G)

Версія популярного графічного адаптера з підвищеною надійністю, оригінальним дизайном, фірмовою системою охолодження DirectCU II і модифікованим набором відеовиходів.
http://ift.tt/1W5xPyE

HP Z27q: обзор профессионального 27-дюймового 5K-монитора

Мы ещё только привыкаем к дисплеям с разрешением Ultra HD, а HP уже поднимает планку и выпускает 5K-монитор 5K. Новая профессиональная модель HP Z27q может похвастаться разрешением 5120 х 2880 точек, что составляет рекордные 14 745 600 пикселей. Сегодня этот монитор в нашей тестовой лаборатории.
http://ift.tt/20dmHht

четверг, 19 мая 2016 г.

Xiaomi Mi 5, Meizu Pro 6, Huawei P9 – флагмани, які завоюють ринок. Короткий огляд

Підсумки продажів на світовому ринку в сегменті смартфонів красномовно кажуть про те, що китайські виробники становлять значну конкуренцію брендам з Америки та Південної - вже кілька років Huawei, Lenovo, Meizu та Xiaomi входять до п'ятірки найуспішніших виробників мобільних девайсів, потіснивши HTC, Sony і LG.
http://ift.tt/1YG8Obc

TP-LINK Talon AD7200 – перший у світі маршрутизатор з підтримкою стандарту 802.11ad

Компанія TP-LINK з гордістю представила найшвидший роутер у світі - TP-LINK Talon AD7200. Сумарна його пропускна здатність сягає 7200 Мбіт/с. А все завдяки підтримці передового стандарту 802.11ad на частоті 60 ГГц. Саме він забезпечує максимальний внесок у загальну пропускну спроможність - 4600 Мбіт/с. У свою чергу показники стандартів 802.11ac і 802.11n становлять 1733 і 800 Мбіт/с відповідно.
http://ift.tt/1TryWX9

Навушник-перекладач Pilot дозволяє спілкуватися на різних мовах

У 20 столітті деякі письменники-фантасти згадували в своїх творах спеціальні пристрої, які дозволяли землянам розуміти мову інопланетних цивілізацій. Цікаво, чи був це просто політ їх уяви, можливість заглядати в майбутнє, або вивільняючи свої фантазії, вони матеріалізувати це майбутнє? Як би там не було, американська стартап-компанія Waverly Labs наразі готується представити подібний пристрій, на створення якого в команди інженерів пішло 2 роки.
http://ift.tt/1TIZPlg

AMD Zen зможе повноцінно конкурувати з Intel Skylake

Днями Джон Тейлор (John Taylor), віце-президент компанії AMD з питань глобального маркетингу (AMD CVP of Global Marketing), відвідав Австралію та навіть встиг поспілкуватися з IT-журналістами. Звичайно ж, одине з ключових питань стосувалося майбутнього релізу процесорів з 14-нм мікроархітектурою AMD Zen. На що він відповів: &laquo;Zen буде конкурувати з Intel за рівнем продуктивності, споживаної потужності та іншими характеристиками - не лише за ціною&raquo;.
http://ift.tt/1Th3LPW

Оновлена статистика BackBlaze: вражаюче поліпшення надійності HDD Seagate

Статистика надійності HDD від компанії BackBlaze традиційно користується великою популярністю серед звичайних споживачів. Справа в тому, що в своїх серверах ця компанія використовує більше 60 000 накопичувачів різних компаній і об&rsquo;ємів, які працюють у цілодобовому режимі. Таким чином, якщо продукція певного виробника в таких умовах демонструє високу надійність, то в звичайній вашій системі вона й поготів буде працювати добре.
http://ift.tt/1TIZE9N

Тактові частоти еталонної відеокарти NVIDIA GeForce GTX 1070

Компанія NVIDIA офіційно повідомила про всі ключові подробиці відеоприскорювача NVIDIA GeForce GTX 1070, який надійде в продаж з 10 червня за ціною від $379 за партнерські версії та $449 за модель NVIDIA GeForce GTX 1070 Founders Edition. Зокрема, базова частота графічного процесора NVIDIA GP104-200-A1 складе 1506 МГц, а динамічна може сягати 1683 МГц. Звичайно, це стосується лише еталонного варіанту. Партнерські оверклокерські версії відразу ж будуть мати заводський розгін.
http://ift.tt/1Th3zQT

Комп’ютерний корпус SilverStone RedLine RL05

Новий корпус SilverStone RL05 відноситься до модельної лінійки SilverStone RedLine, яка за стилістикою близька до геймерських мотивів ASUS Republic of Gamers. Ця модель з одним відсіком на передній панелі оперезана червоними пластиковими елементами декору; також червоним кольором підсвічені два фронтальних кулери, які визирають крізь вентиляційні сітки. Бічне оглядове вікно дозволить заглянути всередину системи.
http://ift.tt/1TIZHlL

SSD-накопитель Kingston SSDNow KC400 емкостью 512 ГБ: типичный представитель массового сегмента с хорошими гарантийными условиями

Производительность Kingston SSDNow KC400 находится на том же уровне, что и у других устройств того же класса — неудивительно, что для продвижения своей продукции производители обычно используют вовсе не скоростные характеристики. Увеличенный гарантийный срок, однако, действительно может пригодиться, так что предложение Kingston выглядит достаточно привлекательным. Хорошо, что в данном случае доплачивать за гарантию приходится не так уж много: компания пошла на некоторое увеличение доступной пользователю емкости по сравнению с одноклассниками, что скомпенсировало часть разницы в цене.
http://ift.tt/1ONeWhq

Шлем виртуальной реальности HTC Vive: предварительный обзор и впечатления от игр

В нашем репортаже с Mobile World Congress 2016 мы рассказывали о том, что на этой выставке именно тема виртуальной реальности (VR) была в центре внимания. В частности, особый интерес вызвал шлем HTC Vive. Увы, тогда нам не удалось с ним познакомиться. Теперь же мы наверстали упущенное и изучили шлем. В этом материале мы поделимся с вами нашими впечатлениями от HTC Vive и расскажем про игровые проекты для него.
http://ift.tt/27CmCtl

Огляд і тестування екшн-камери ACME VR03 Ultra HD Wi-Fi

Черговий нехитрий клон GoPro чи розумна альтернатива з впізнаваним дизайном, доступною ціною і непоганою функціональністю? Давайте розбиратися!
http://ift.tt/208OhfC

Обзор охранной интернет-камеры D-Link DCS-2630L

Камера D-Link обеспечивает высокое качество видео и предлагает неплохой уровень настроек обнаружения движения и звука. Однако и недостатков у нее не так уж и мало.
http://ift.tt/1TkY5PF

среда, 18 мая 2016 г.

3D Blu-ray-плеер Oppo BDT-101CI: изучаем звуковые возможности

В обзоре рассматриваются разные конфигурации плеера Oppo BDT-101CI, разбирается схемотехника звукового тракта и примененные в нем решения. Проводилось тестирование плеера с активной акустикой Adam Audio, дискретным стационарным усилителем для наушников и наушниками Grado и Beyerdynamic Custom Studio. Дана оценка реализации цифровых интерполирующих фильтров, выполнены измерения характеристик звукового тракта — коэффициента гармонических искажений, соотношения сигнал/шум.
http://ift.tt/1TjNEfo

3D Blu-ray-плеер Oppo BDT-101CI: обзор возможностей и тестирование воспроизведения видео

Рассматриваемый сегодня плеер разработчик представляет как «универсальное устройство воспроизведения дисков Blu-ray для заказных инсталляций любого уровня сложности», кратко обозначая его транспортом. Главной функцией в этом аппарате заявлено воспроизведение дисков разных форматов, однако это не мешает использовать плеер для проигрывания контента с USB или из локальной сети при поддержке протоколов SMB/CIFS/NFS/DLNA. К тому же, в отличие от серий BDP-103/105, BDT-101 не работает с интернет-сервисами, такая функциональность показалась ненужной и была удалена вместе со входами и аналоговыми видеовыходами. Осталась сосредоточенность на качественном воспроизведении дисков или уже имеющегося локального контента. Насколько хорошо плеер справляется с этой задачей, вы узнаете из наших обзоров.
http://ift.tt/1WCHBsw

AOC U2879VF 28-inch Ultra HD FreeSync Monitor Review

A 28-inch TN screen is the cheapest way to put Ultra HD on the desktop. Today, we're looking at a new example from AOC: the U2879VF. It includes FreeSync for gaming enthusiasts and a factory calibration for the professional user.
http://ift.tt/23Xa5Ma

Пам'ять PCM у 50-70 разів швидша традиційної Flash

Вчені компанії IBM Research вперше продемонстрували повністю робочий зразок пам'яті Phase-Change Memory (PCM), яка здатна зберігати 3 біта даних у кожній комірці. І хоча технологія PCM знайома дослідникам з кінця 60-х років 20 століття, але до цього часу вона могла зберігати максимум 2 біта в комірці, що робило її виробництво нерентабельним.
http://ift.tt/1sqZj5a

Потужний блок живлення Cooler Master MasterWatt Maker 1200 із сертифікатом 80 PLUS Titanium

Вперше про підготовку блока живлення Cooler Master MasterWatt Maker 1200 стало відомо завдяки виставці CES 2016. Тепер ця новинка анонсована офіційно, і вже в червні вона з'явиться у продажу з орієнтовною вартістю &euro;399,99.
http://ift.tt/1TnyLMr

Монітор Philips 246E7QDSB з 23,6-дюймовою PLS-панеллю

У продаж з орієнтовною ціною $165 надійшов 23,6-дюймовий монітор Philips 246E7QDSB, оснащений якісною PLS-панеллю з широкими кутами огляду (178&deg;). Він характеризується роздільною здатністю 1920 х 1080, високою швидкістю реакції (5 мс) і великою динамічною контрастністю (20&nbsp;000&nbsp;000:1).
http://ift.tt/1TndGk2

Корпус ENERMAX Ostrog ADV з унікальним підсвічуванням MaxBriteTM LED Technology

Спеціально для вимогливих користувачів і любителів екстравагантних корпусів компанія ENERMAX вивела на ринок модель ENERMAX Ostrog ADV. Ключовою її відмінністю від конкурентних аналогів є фірмове підсвічування MaxBriteTM LED Technology, яке забезпечує яскраву та рівномірну по всьому контуру ілюмінацію. На ринку будуть доступні три версії нового корпусу з синім, червоним і зеленим LED-підсвічуванням. Воно може працювати в одному з шести режимів.
http://ift.tt/1TnyCsr

Нові продуктивні набори в серії G.SKILL Trident Z DDR4

Компанія G.SKILL вже має досить значний модельний ряд оперативної пам'яті стандарту DDR4. Однак вона не припиняє радувати ентузіастів, екстремальних геймерів і оверклокерів новими наборами. В даному випадку мова піде про серію G.SKILL Trident Z DDR4, яка поповнилася високопродуктивними модулями з об'ємом 8 і 16 ГБ. На ринку вони будуть доступні в двох-і чотирьохканальних конфігураціях з об'ємом від 16 до 64 ГБ. Засновані ж новинки на високоякісних мікросхемах компанії Samsung з об'ємом 8 Гбіт.
http://ift.tt/1Tne1mR

Розкрито нові подробиці специфікації відеокарти NVIDIA GeForce GTX 1070

Під час презентації нових відеокарт, компанія NVIDIA зробила основний акцент саме на моделі NVIDIA GeForce GTX 1080, яка надійде на прилавки магазинів вже 27 травня. А ось про NVIDIA GeForce GTX 1070 було сказано не так вже й багато. З наближенням моменту її появи на ринку (10 червня), з'являються все нові подробиці її технічної специфікації.
http://ift.tt/1TnyB7T

Процессоры Intel Pentium G4500T, Core i3-4170T, i3-4370T, i3-6300T и i5-4570T: двухъядерные модели со сниженным теплопакетом

Бюджетные процессоры Intel со сниженным теплопакетом мы не так давно изучали, а теперь настало время двигаться дальше — в нишу «полноформатных» двухъядерных процессоров. Во-первых, у нас запланировано поэтапное тестирование представителей всех актуальных на сегодня линеек центральных процессоров по новой методике. Во-вторых, как мы уже выяснили, «энергоэффективные» Celeron и Pentium не слишком-то нужны, поскольку и «обычные» модели этих семейств имеют невысокое энергопотребление. А вот Core i3 — решения более серьезные, так что тут, вполне возможно, и пригодятся специальные модели. Тем более будет интересно взглянуть на экономичные четырехъядерные процессоры, но это тема одной из следующих статей. Сегодня же мы ограничимся двухъядерными.
http://ift.tt/204slCj

Огляд і тестування блока живлення Seasonic SS-400L1U

400-ватна модель, яка завдяки високим характеристикам, гібридній системі охолодження та від’єднуваним кабелям могла б стати відмінним доповненням до якої-небудь топової лінійки блоків живлення. Але ні, це «всього лише» серверне рішення у виконанні Sea Sonic Electronics.
http://ift.tt/1qsPGS5

вторник, 17 мая 2016 г.

Огляд і тестування відеокарти ASUS GeForce GTX 950 (GTX950-OC-2GD5)

Ігрова модель, орієнтована на роздільну здатність Full HD, з оригінальною системою охолодження, стильним дизайном і модифікованим набором відеовиходів.
http://ift.tt/1Oy9x8u

Видеоускоритель Nvidia GeForce GTX 1080: новый лидер игровой 3D-графики на ПК

Nvidia GeForce GTX 1080 стал новым лидером 3D-графики, причем абсолютным и продемонстрировавшим великолепный отрыв от топов предыдущего поколения. Впечатляющий подъем частоты ядра у GTX 1080 позволил с лихвой компенсировать отставание от GTX 980 Ti по вычислительным и текстурным модулям. Также у GTX 1080 более эффективная оптимизация использования ресурсов памяти разных уровней, прежде всего буферов (кэша) в самом ядре. И при этом переход на более тонкий техпроцесс позволил сделать GTX 1080 более энергоэффективным. Словом, отличная работа инженеров Nvidia — налицо. Конечно же, ждем ответа от компании AMD.
http://ift.tt/1WCsPBl

Nvidia GeForce GTX 1080 Pascal Review

Combining 16nm FinFET manufacturing, unprecedented clock rates, 8GB of GDDR5X memory and some forward-looking technologies built for Surround gaming and VR, Nvidia's new GeForce GTX 1080 is going to win over (and break) some hearts at $700.
http://ift.tt/1TkF3wh

Ігровий 15,6-дюймовий ноутбук ASUS ROG Strix GL502

Модельний ряд ігрових ноутбуків лінійки ASUS ROG Strix поповнився черговою новинкою - ASUS ROG Strix GL502. У стильному і досить компактному корпусі масою до 2,4 кг розташувалися вельми продуктивні комплектуючі. Взяти хоча б 4-ядерний процесор Intel Core i7-6820HK з можливістю розгону, до пари якому можна поставити до 32 ГБ оперативної пам'яті DDR4-2133 МГц і M.2 PCIe SSD-накопичувач з об'ємом 512 ГБ.
http://ift.tt/1Tku1qR

Смартфон LG G5 se: новый флагман компании с заменяемыми частями корпуса

LG приняла решение стартовать в России с упрощенной версией смартфона LG G5 se и лишь потом вывести на рынок флагмана LG G5. На самом деле разница между этими двумя модификациями заключается лишь в типе процессора и объеме оперативной памяти, а во всем остальном представленная модель LG G5 se является практически копией своей старшей сестры. Корпус здесь необычный, хотя что-то подобное мы уже видели ранее в моделях HTC Legend и One V. Здесь также нижняя крышка является съемным элементом, под ней скрывается аккумуляторная батарея. Модульное строение новинки предусматривает не только замену севшего аккумулятора, но и установку на это место дополнительно приобретаемых модулей цифровой камеры или Hi-Fi-плеера. В целом LG G5 se является по большинству характеристик топовым аппаратом: у него качественный экран, отличные камеры, неплохая звуковая система и весьма достойное коммуникационное оснащение. К сожалению, и стоить новый смартфон будет как самый настоящий флагман: официальная цена его в российской рознице определена на уровне 50 тысяч рублей.
http://ift.tt/27uRMCB

Смартфон Lenovo Vibe C за ціною $105

У Хорватії помічені продажі доступного смартфона Lenovo Vibe C. За рекомендованою вартістю близько $105 новинка пропонує неназваний 4-ядерний процесор, 1 ГБ оперативної і 8 ГБ постійної пам'яті, а також кард-рідер microSD для карт з об'ємом до 32 ГБ.
http://ift.tt/200NBZG

Екшн-камера Xiaomi Yi II вміє знімати 4K-відео

Компанія Xiaomi успішно працює не лише на ринку смартфонів, але й активно розвиває сегмент action-камер. Дотримуючись своєї фірмової стратегії (актуальні функціональні можливості за доступною ціною), вона анонсувала модель Xiaomi Yi II.
http://ift.tt/1su57LN

Материнська плата ASUS N3150I-C офіційно сертифікована для Remix OS

Remix OS атакує сегмент десктопних систем! Мало користувачів знають, що деякі зі співробітників Google об'єдналися в компанію Jide Corporation, LTD для розробки операційної системи Remix OS. Остання її версія (Remix OS 2.0) базується на Android 5 Lollipop і призначена для встановлення на планшети, ноутбуки, моноблоки та десктопи. Для некомерційного використання вона надається абсолютно безкоштовно, дозволяючи запускати мільйони додатків з Google Play. До того ж Remix OS 2.0 може працювати в мультизадачному режимі для запуску декількох додатків у віконному режимі, має звичну панель задач з аналогом кнопки &laquo;Пуск&raquo;, підтримує клавіатури, мишки та багато інших необхідних функціональних можливостей. Одним словом, це потенційний конкурент для ОС Windows у сегменті десктопних систем.
http://ift.tt/200NugW

Літній розпродаж у Steam триватиме з 23 червня по 4 липня

В умовах складної економічної ситуації та високого курсу долара, розпродажі ігор в Steam є чудовою можливістю для свідомих геймерів купити вподобані продукти за прийнятною ціною. Попереду нас чекає саме один із сезонних розпродажів - літній.
http://ift.tt/1su5i9S

Міні-ПК GIGABYTE BRIX GB-BSi7HA-6600 і GB-BSi7A-6600 з підтримкою технології Intel vPro

Нові міні-комп'ютери GIGABYTE BRIX GB-BSi7HA-6600 і GIGABYTE BRIX GB-BSi7A-6600 відмінно підійдуть тим користувачам і організаціям, які піклуються про надійне захищення внутрішніх даних. По-перше, вони оснащені чіпом Infineon SLB9665VQ для шифрування даних за допомогою протоколу TPM 2.0. По-друге, вони використовують модуль Intel Dual Band Wireless-AC Vpro 8260 (802.11ac Wi-Fi + Bluetooth 4.2), який підтримує технологію Intel vPro для кращого адміністрування та безпеки створеної бездротової мережі.
http://ift.tt/1TUKVbt

Беспроводной роутер D-Link DIR-615S: доступная модель начального уровня

Сегодня стоимость моделей роутеров начального и верхнего сегментов отличается в десятки раз, при этом не далеко не всегда использование более дорогой модели будет существенно сказываться на впечатлениях пользователя. На скорость сетевого доступа влияют не только технические характеристики непосредственно самого роутера, но и возможности клиентов, а также интернет-провайдера, поэтому важно соблюдать баланс, а переплачивать за неиспользуемые ресурсы обычно нет смысла. Ярким представителем начального сегмента является D-Link DIR-615S, оборудованный проводными портами на 100 Мбит/с и однодиапазонной точкой доступа с максимальной скоростью подключения 300 Мбит/с, который недавно был протестирован в нашей лаборатории.
http://ift.tt/1TUFfhI

Обзор Mini ITX корпуса NZXT Manta

Стальной MiniITX корпус NZXT Manta сочетает в себе великолепный дизайн, расширенную поддержку систем водяного охлаждения и умное управление вентиляторами, обеспечивающее тихую работу и низкую температуру. Хватит ли этих достоинств, чтобы оправдать высокую цену $140?
http://ift.tt/2005pEv

понедельник, 16 мая 2016 г.

Oculus Rift Vs. HTC Vive Vs. PlayStation VR

The Oculus Rift and HTC's Vive are now available and later this year, Sony's Playstation VR is coming out. This guide offers a comparison between the three and will help you device which VR system is right for you.
http://ift.tt/1qokTFY

Рецензія на гру DOOM

Є ще порох в порохівницях: проект повертає нас на десятиліття назад, коли в шутери було прийнято грати зовсім по-іншому. Що це: моторошний анахронізм чи друге дихання призабутого жанру? Давайте розберемося!
http://ift.tt/1XeMir5

Мобільні відеокарти AMD Radeon M400 – здебільшого ребрендинг

Без жодної презентації та докладного прес-релізу, компанія AMD додала мобільні відеокарти лінійки AMD Radeon M400 на свій офіційний веб-сайт. Тобто незабаром ми зможемо зустріти їх у ноутбуках, якщо, звичайно, вони зацікавлять виробників мобільних комп'ютерів.
http://ift.tt/1WzYZxW

Samsung пропонує цікаву концепцію «розумного» годинника

Сама по собі ідея інтеграції модуля зв'язку та додаткових функціональних можливостей у звичайний годинник є дуже хорошою, ось тільки компактні габарити екрану поки не дозволяють комфортно взаємодіяти з &laquo;розумними&raquo; годинниками. Щоб обійти це обмеження, виробники пропонують використовувати жести, екрани з розпізнаванням сили натискання та навіть голосове керування.
http://ift.tt/1Xeafi9

Фінальна специфікація та слайди з презентації NVIDIA GeForce GTX 1080

Хоч офіційна презентація відеокарти NVIDIA GeForce GTX 1080 відбулася на початку травня, лише зараз з'явилися всі подробиці технічної специфікації графічного процесора NVIDIA GP104-400. Дуже цікаво порівняти отримані дані з уже наявними на ринку адаптерами, що дозволяє повніше оцінити виконану компанією NVIDIA роботу та переваги від переходу на тонший техпроцес.
http://ift.tt/1Ovlrju

AMD Polaris і 7-е покоління APU будуть представлені 1 червня на Computex 2016

Згідно з інформацією кількох джерел, компанія AMD проведе 1 червня в рамках виставки Computex 2016 велику прес-конференцію, на якій представить GPU AMD Polaris 10 і перші відеокарти на його основі, а також 7-е покоління APU. Йдеться про лінійку AMD Bristol Ridge для платформи Socket AM4. Відповідно, на стендах партнерів компанії AMD напевно будуть представлені перші материнські плати під Socket AM4 і відеокарти серії AMD Radeon 400.
http://ift.tt/1sh3e4k

На придбання 6,44-дюймового Xiaomi Mi Max оформлено понад 8 млн. попередніх замовлень

Багато аналітиків і звичайних користувачів пророкували провал новому фаблету Xiaomi Mi Max через його великий формат. Звичайно, при габаритах 173,1 х 88,3 х 7,5 мм, масі 203 грами і 6,44-дюймовому екрані його аж ніяк не можна назвати компактним пристроєм, який зручно використовувати при дзвінках. Проте кількість попередніх замовлень за перші кілька днів перевищила 8 млн. Для порівняння, свого часу на флагманський Xiaomi Mi 5 було оформлено 14 млн. попередніх заявок.
http://ift.tt/254w9u9

Тестирование производительности видеокарт AMD Radeon в игре Doom на решениях компании Sapphire

Тестирование производительности видеокарт AMD Radeon в игре Doom на примере решений компании Sapphire. В тестах использовались два самых популярных разрешения экрана и различные настройки качества рендеринга: от средних до ультравысоких. В материале разобрано влияние графических настроек на игровую производительность и даны советы по оптимизации игры для различных моделей видеокарт.
http://ift.tt/1sqSsco

Мини-ПК Intel NUC 6i3SYK: младший в линейке и очень компактный

Мы протестировали большинство моделей NUC на процессорах Core пятого и шестого поколений, однако основной упор делали на «толстые» модели. Иногда, впрочем, у покупателя выбора нет: корпоративная линейка только такой и бывает, равно как и топовый NUC 5i7RYH на Core i7 с TDP 28 Вт. А вот «бытовой» NUC на Core i3 или i5 может быть как «толстым», так и «тонким». Первый вариант более универсальный: такие компьютеры поддерживают два накопителя, одним из которых может быть «ноутбучный» винчестер или SSD формата 2,5″, что очень удобно для сравнения с другими протестированными системами. А «тонкий» NUC ограничен «карточным» твердотельным накопителем, но на этом внутренние отличия заканчиваются — платы же одинаковые. И сегодня для разнообразия мы решили познакомиться как раз с представителем компактного семействе на базе Core i3-6100U, являющимся младшим в новой линейке.
http://ift.tt/254opZa

Crock-Pot: обзор Wi-Fi медленноварки

Умная медленноварка Crock-Pot позволит вам контролировать процесс приготовления пищи удаленно со смартфона или планшета, но стоит ли это значительной переплаты?
http://ift.tt/24TYWOD

воскресенье, 15 мая 2016 г.

Tripp-Lite SMART1000LCD Tear-Down

Our exploration of uninterruptible power supplies continues. This time around, we take a shot at Tripp-Lite’s SMART1000LCD.
http://ift.tt/1WykTle

Три ломтерезки Bosch MAS4601N, Bomann MA 451 CB и Bosch MAS9101N: болгарки для продуктов

Протестировав три разных ломтерезки, мы вряд ли можем сделать выводы, распространяющиеся на выбор любого экземпляра подобных устройств. Однако, по большому счету, принцип работы у всех электрослайсеров одинаков. Основное требование к прибору — это стабильное получение ломтей заданной толщины продукта любой подходящей для нарезания фактуры.
http://ift.tt/1qlsEfZ

Огляд і тестування відеокарти ASUS ROG Matrix Platinum GTX 980 Ti

Флагманська модель серії ASUS ROG з високоякісною елементною базою, заводським розгоном, оригінальним підсвічуванням і рядом інших цікавих особливостей.
http://ift.tt/1V38kwz

Віруси-здирники Petya і Mischa – частина партнерської служби Janus RaaS

На початку весни фахівці антивірусної лабораторії G DATA SecurityLabs стикнулися з новим вірусом-здирником - Petya. Оскільки він не шифрує самі дані, а лише блокує доступ до MBR-сектору завантажувального накопичувача, то досить швидко його було подолано.
http://ift.tt/1Xs1Rfa

Огляд додатків для Android. Випуск 18

Оновлений бенчмарк AnTuTu Benchmark, покращений антивірус Malwarebytes Anti-Malware, розширені можливості веб-браузера Opera Mini, кілька оновлених ігор та багато інших цікавих мобільних додатків.
http://ift.tt/1ThcJtx

суббота, 14 мая 2016 г.

Тестирование производительности видеокарт Nvidia GeForce в игре Doom на решениях компании Gigabyte

Тестирование производительности видеокарт Nvidia GeForce в игре Doom на примере решений компании Gigabyte. В тестах использовались два самых популярных разрешения экрана и различные настройки качества рендеринга: от средних до ультравысоких. В материале разобрано влияние графических настроек на игровую производительность и даны советы по оптимизации игры для различных моделей видеокарт.
http://ift.tt/1Xaxs4L

Рожковая кофеварка Polaris PCM 1515E: простое устройство с ручным управлением

Кофеварка Polaris PCM 1515E — вполне адекватное решение для «начинающего» кофемана, который не слишком придирчив к качеству напитка и удобству его приготовления. Ее можно с легкостью использовать для приготовления некрепкого кофе, кофе с молоком и прочих кофейных напитков, в которых не особо важно соблюдение пропорций. А вот для приготовления непосредственно эспрессо прибор оказался слишком требователен к пользователю.
http://ift.tt/1R1ZisT

Zalman ZM-K700M Mechanical Keyboard Review

Zalman's top of the line ZM-K700M mechanical keyboard heavily targets gamers, but the keyboard still has a reserved-enough look that it wouldn't look entirely out of place in a professional setting.
http://ift.tt/1WxeuGu

Tap зможе замінити клавіатуру для будь-яких пристроїв

Останнім часом з'являється все більше пристроїв, в які складно інтегрувати звичайну клавіатуру. І якщо екрани планшетів або смартфонів ще здатні розмістити звичні нам клавіші, нехай і набагато меншого розміру, то як бути з &laquo;розумними&raquo; годинниками або VR-шоломами? Для зручної роботи з ними потрібен новий підхід.
http://ift.tt/1Oq9HUE

NVIDIA пояснила причину створення відеокарт Founders Edition

Як відомо, відеокарти з приставкою &laquo;Founders Edition&raquo; - це моделі на основі референсного дизайну. Однак інвестори попросили виконавчого директора (CEO) NVIDIA, містера Хуанга (Jen-Hsun Huang), пояснити рішення вийти на ринок з пропозицією цих моделей, та ще й за вищою ціною.
http://ift.tt/227lKZC

Бездротова гарнітура ASUS ROG STRIX Wireless

Компанія ASUS представила свою першу бездротову гарнітуру в лінійці ASUS ROG STRIX. Йдеться про модель ASUS ROG STRIX Wireless. Основний варіант її використання передбачає підключення по бездротовому каналу з частотою 2,4 ГГц і радіусом дії 15 метрів. Однак всі охочі можуть використовувати комплектний 1,5-метровий Y-кабель для дротового підключення до ПК або іншого сумісного пристрою.
http://ift.tt/1ZPUP2D

Більше подробиць про GPU AMD Polaris 10 і Polaris 11

Посилаючись на інформацію джерел із середовища виробників відеокарт, авторитетний веб-сайт TechPowerUp повідомив вельми цікаві подробиці щодо нових графічних процесорів AMD Polaris 10 і AMD Polaris 11. На їх основі будуть побудовані відеокарти продуктивного та мейнстрім сегментів відповідно. Відразу ж уточнимо, що зазначена нижче інформація стосується лише певних версій AMD Polaris 10 і AMD Polaris 11, адже кожен з них буде використовуватися в декількох відеокартах свого сегменту.
http://ift.tt/1V0QR8f

Мясорубка Polaris PMG 1915: хорошая «рабочая лошадка»

Мясорубка Polaris PMG 1915 позволяет измельчать мясо разного качества и ни разу не заглохла, несмотря на довольно длительную бесперебойную работу. Конструкция ножа позволила справиться с рубкой самых трудных видов мяса, при этом устройство не приходилось останавливать, чтобы очистить от жилок и пленок.
http://ift.tt/23PlMod